EU planlægger at ophæve Covid-karantænereglerne fra den 1. juli
English Russian German French Български
+359 894 996 560
office@umbrellacar.com
 
Søg efter biludlejning


   Bil kategori Pris fra

Inkluderet i prisen:

  • Unlimited free kilometers
  • Third Party Insurances
  • VAT 20 %
  • Paid road tax, airport fee
  • car delivery & collection


EU planlægger at ophæve Covid-karantænereglerne fra den 1. juli

Den 1. juli vil et system være klar, der gør det muligt for medlemsstaterne at udstede digitale Covid-pas til borgerne, bekræfte deres status og give dem mulighed for at rejse.

Startpistolen blev frigivet til mennesker, der bor i EU i sommerferieperioden fra den 1. juli, da Bruxelles foreslog at ophæve alle karantæneforpligtelser for folk, der var fuldt vaccineret mod Covid-19.
Fra tirsdag vil der være et system, der gør det muligt for medlemsstaterne at udstede digitale Covid-pas til borgerne, bekræfte deres status og give dem mulighed for at rejse. Da infektionsraterne fortsat falder i blokken, vil der blive fastsat en frist den 1. juli for alle 27 EU-lande til at acceptere dokumenter som tilstrækkelig dokumentation for vaccination til at ophæve begrænsningerne.
Et negativt testresultat eller bevis for bedring efter en infektion giver certifikatindehaveren de samme rettigheder.
Europa-Kommissionen har foreslået en standard udløbsdato for testning: 72 timer før rejse til PCR-test og 48 timer til hurtig antigen-test. Ifølge ansøgningen er børn af fuldt vaccinerede personer også undtaget fra karantæne, og i det mindste er ingen person under seks år forpligtet til at tage testen.

Mange lande kan have en højere aldersgrænse for undersøgelse af mindreårige. Fuldt vaccinerede rejsende fra Storbritannien forventes at drage fordel af Covid Pass-systemet, men i betragtning af den nye mulighed, der først blev opdaget i Indien, kan EU-regeringer fortsætte med at indføre begrænsninger for mennesker, der ankommer fra Storbritannien, herunder test- og karantæneforpligtelser.

Fra mandag er indrejse i Frankrig kun tilladt for EU-borgere, indbyggere i Frankrig og personer, der rejser til de nødvendige formål. Enkeltpersoner, der ankommer fra Storbritannien, skal teste negativt og være i karantæne i syv dage. Mens en pludselig forværring af Covid-infektionsraterne i EU kan føre til, at restriktionerne inden for blokken løftes af "nødbremser", skal bevægelsesfriheden genindføres i begyndelsen af sommerens turistsæson.

Ursula von der Leyen, formand for Kommissionen, twitrede: ”Europæere bør nyde en sikker og afslappende sommer. Efterhånden som vaccinationerne skrider frem, foreslår vi gradvist at reducere rejserelaterede foranstaltninger med vores fælles instrument, det digitale EU COVID-certifikat, på en koordineret måde. Dette vil give klarhed og forudsigelighed, når vi genoptager gratis rejser inden for EU. " Ud over at ophæve karantæne for fuldt vaccinerede mennesker fra den 1. juli har Kommissionen foreslået, at enhver, der rejser fra en grøn EU-region som det vestlige Finland, hvor der er rapporteret om færre end 25 tilfælde pr. 100.000 mennesker i denne periode. de sidste 14 dage skal være helt fritaget for begrænsninger.

Dem, der er blevet ufuldstændigt vaccineret fra den orange zone og har en kumulativ 14-dages Covid-19 sats på 75, skal tage en test, inden de forlader.
 I denne sammenhæng ophæver medlemslandene gradvist begrænsningerne for Covid-19 både indenlandske og i forhold til rejser.

Det Forenede Kongerige er endnu ikke på hvidlisten over lande uden for EU, at EU anbefaler, at uvaccinerede rejsende sikkert kan komme ind i blokken uden væsentlig grund. På trods af forsinkelsen åbnede lande som Portugal deres døre for britiske turister.

 

FORSIDE & BILER / PRISER / BETINGELSER / FORTROLIGHEDSPOLITIK / KONTAKT
2024, All rights reserved.